Mit és mivel játszunk

Játszani nem könnyű, legalábbis nekünk felnőtteknek nem megy mindig könnyedén. Játékot vásárolni sem könnyű, különösen akkor nem, amikor még gyermekünk nem tudja szavakba önteni vágyait. Nincs könnyű dolga a nagyobb gyermekek szüleinek sem, hiszen csemetéink sokszor olyan megvalósíthatatlan -és megfizethetetlen-ötletekkel állnak elő, hogy csak ámulunk. Ezen az oldalon a játék választásban és vásárlásban szeretnénk segítséget nyújtani.Olyan játékokat ajánlunk, amelyeket mi magunk már kipróbáltunk, illetve nálunk a Grübedliben bármikor kipróbálhatjátok és ha tetszik, meg is vásárolhatjátok.

Milyen a jó játék?

  • Kreatívvá tesz: ez annyit jelent, hogy alkotásra késztet.Nem kész dolgokat kap a gyerkőc a kezébe, hanem ő maga találhat ki, valósíthat meg belőle valamit a saját fantáziája, kézügyessége, képzelete által. Gondolj a fa építőkockákra lehet garázs, tündérkastély, autópálya, repülőtér vagy akár ház is belőle.A fehér papír zsírkrétával, vagy a gyurma is ide tartozik.
  • Szép: ízléses szín és formavilág. Ez azért fontos, mert már a legelső játékkal elkezded a csemetéd ízlését formálni és általában azok a játékok, amelyek igényesek kívülről tartalmasak belülről. Gondolj a kínai boltban vásárolt műanyag tűzoltóautóra vagy arra amit Duplo kockákból lehet építeni.
  • Megfelel a gyermek életkorának: Manapság divat mindenkit mindenhol fejleszteni és direkt kifejezett fejlesztőjátékokat vásárolni. Ha nem visszük túlzásba, ezzel nincs is baj, de ne felejtsük el, hogy amikor az egy év alattiak ki és be pakolják a vödörbe anya kulcsát, vagy az ovis korúak egy bottal és egy szakadt madzaggal rohangálnak az éppen úgy fejleszti őket, hiszen a saját képességeiket, határaikat, fantáziájukat teszik próbára. Ha pedig mégis a bűvös fejlesztést választod, vagy éppen arra van szükség, akkor ismerned kell a gyerek képességeit és egy azt  picit meghaladó játékot érdemes választani, mert azt együtt felfedezve tudod őt a következő lépcsőfokra segíteni.
  • Egyedül is tud vele játszani: Nem árt olyan játékokat is beszerezni, amelyekkel megtanulja a kisgyermek, hogy egyedül is el kell tudnia néha foglalnia magát. Ha a képességeinek megfelelő és éppen az érdeklődési körébe tartozó játékból választasz, biztos lehetsz benne, hogy egyre több olyan perced lesz, amikor nem te leszel a kizárólagos  játékpartner.
  • Gondolkozz hosszabb távra!Én már jártam úgy karácsonykor, hogy nem a hőn áhított portékát hozták az "angyalok", hanem olyasmit, amiről tudtam, hogy maguktól sosem választották volna a gyerekeim, de mégis jót fognak vele játszani. És igazam volt.A gyerekek vannak a felnőttekre bízva és nem fordítva. Ne feledd!Te vagy az okosabb, bölcsebb.
  • Amivel Te is szeretsz játszani! A "leghitelesebben"  akkor tudsz bármilyen játékot megszerettetni a csemetéddel, ha te magad szeretsz vele játszani. Akkor ugyanis nem "nyűgnek" fogod érezni a játékkal töltött időt, hanem belefeledkezve a játékba, te magad is gyermekké válsz és ezt a gyerekek mindennél többre értékelik. Nálam a Lego, Duplo építés vitte a prímet, azután a fa vonatok. Társasjátékozni soha nem szerettem, ezért ezt az apukájukra hagyom, aki viszont nagyon élvezi, így mindenki jól jár gyerekek, apa, anya...

Amivel mi szeretünk játszani:

Kedvenc Fejlesztőjátékunk

Bambino Lük
Fejlesztő játék a legkisebbeknek
sikersorozat óvodásoknak
3-6 éves korig
 



A füzetek játékos feladatai fejlesztik a megfigyelőképességet, továbbá problémamegoldó, elemző gondolkodásra, következtetésekre serkentenek. A siker élményével ösztönzik a gyermeket arra, hogy azonosságokat, különbségeket állapítson meg.
Miközben a feladatlapok megoldása során játékosan bíbelődik a fontosabb részletek kiválasztásával és elemzésével, egyre kitartóbban és elmélyültebben lesz képes figyelmét egyetlen kérdés megoldására összpontosítani.
A bambinoLÜK játékok varázslatos világa segíti a kisgyermeket abban, hogy a környezetében lévő dolgokat alaposabban megfigyelje, a megfigyeléseit összehasonlítsa, és következtessen belőlük. Miközben felfigyel a különböző alakzatok eltéréseire, megismerkedik a színekkel, valamint a körvonal, tükörkép, árnykép, az ugyanannyi, azonos-különböző, kisebb-nagyobb, rész-egész fogalmával is.

Az élénk, tiszta színek és a kedves, derűs, szemléletes képek az esztétikai érzéket is fejlesztik.
A bambinoLÜK kirakókészlet lehetővé teszi a megoldások önálló ellenőrzését és javítását.

Alaplap: 2490FT
Füzet: 490Ft
A Grübedliben kapható és ki is próbálható!

miniLÜK – a megújuló klasszikus!
Fejlesztő játék nagyobbaknak
5-8 éveseknek


Játékos, érdekes feladatok a tanuláshoz legfontosabb képességek fejlesztéséhez: megfigyelés, összpontosítás, kitartás – a sikeres, örömteli iskolaévekért!

Az érdekes, figyelemfelkeltő képek pontos megfigyelése, összehasonlítása és egymáshoz rendelése által igen hatékonyan fejleszthető a problémamegoldó gondolkodás – mégpedig úgy, hogy közben a gyermek sikerélményhez juthat.
A füzetek játékos feladatai a felfedezés és a siker örömével tanítják és tudatosítják többek között az alábbiakat:
- azonosságok és különbségek felfedezése
- rész és egész megfeleltetése
- színek és formák megkülönböztetése
- ellentétek egymáshoz rendelése
- méretek és arányok viszonyítása
- irányok felismerése
A fejtörők mindig játékosak, ugyanakkor épp összetettségük révén jelentős mértékben járulnak hozzá a bal, illetve a jobb agyféltekéhez köthető készségek és képességek összehangolt fejlődéséhez.

A legfiatalabb korosztály számára nagyon fontos, hogy játékosan, örömmel sajátítsák el az idegen nyelv első szavait, mondatait, s hogy az új ismeretek mindig szervesen kapcsolódjanak a már meglévő tudásanyaghoz. A LÜK-füzetek derűs ábrái és motiváló feladatai örömteli percekkel gazdagítják az angol nyelv tanulását, és segítik a megszerzett ismeretek elmélyítését. A feladatsorokat kísérő és kiegészítő ötletek alapján a gyakorlatok készségfejlesztő társasjátéknak (két vagy több gyerekkel) is felhasználhatók.


A füzet végén tematikus képes szótár segíti a tanulást.

Egyaránt alkalmas otthoni, egyéni tanulásra, és az iskolai munka elmélyítésére, gyakorlására.
A különböző nehézségű feladatok igen hatékonyak a lassabban haladók integrálására is.

Alaplap: 2950FT
Füzet: 620FT
A Grübedliben kapható és ki is próbálható!